PTSE TATABÁNYA

Jégkorong

Bemutatkozás

Sport és szenvedély penge élen

Tatabánya nem tartozik a jégkorong klasszikus helyszínei közé. Ennek ellenére az 1980-as években már volt egy OB II-es csapatunk, Tatabányai Polipok néven, majd hosszú szünet után kb 30 évvel később 2012-ben a Polipok U8-10 utánpótlás korosztályokkal ismét életre kelt. Mostanra- 2021- sok nagy meccsen vagyunk túl, és a kezdeti kettő korosztály helyett már öt korosztály amatőr sportolói játszanak, edzenek hétről hétre az otthonunkat adó Tatabányai Műjégpályán. A Magyar Jégkorong Szövetség hivatalos verseny kiírásában szereplő játékosok mellett lehetőséget biztosítunk hobbi sportolóknak is, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

A hivatalos kiírás programjait és a hobbi programokat az eseményeknél, illetve a Facebook oldalunkon lehet követni.

https://www.facebook.com/TatabanyaiPolipokHc

Csapataink

U8- 2014. január 1- után születtek

U10- 2012. január 1- 2013. december 31. között született gyerekek

U12- 2010. január 1- 2011. december 31. között született gyerekek

U14- 2008. január 1- 2009. december 31. 

U16- 2006. január 1- 2007. december 31. között született gyerekek

U18- 2004.01.01 – 2005.12.31 között születtek

U25 B női 1997.01.01.-2010.12.31 között születek

OB IV.C – betöltött 16. életév, 18 év alatt szülői engedélyel

 

A 16 év feletti korosztályok képviselőit a felnőtt hobbi csapatunkba várjuk szeretettel. Infókért keressetek minket az elérhetőségeinken

Korisuli-Hokisuli, Hobbi hoki

Senki sem születik korcsolyával a lábán. A korcsolyázás, azon belül is a jégkorong egy különleges sport. Hogy az apróbb és nagyobb koris fortélyok igazán jól menjenek szükségesek a biztos alapok. Ezeket tanítják szakképzett és tapasztalt oktatóink a korisuli foglalkozásokon. Ovis kortól egészen felnőtt korosztályokig. Tudás és korosztály szintekre bontva. Ha valaki kedvet érez a jégkorongozáshoz azok mehetnek tovább a hokisulinkba néhány alapozó órára, és onnét tudnak a haladók edzéseibe becsatlakozni. Akik már tudnak korcsolyázni, azoknak az edzőink megtanítják, hogyan kell a korongot terelgetni, hogyan kell gólt lőni, vagy akár kivédeni. Akik pedig még csak most tanulnának korizni, azokat pedig korisulinkba várjuk.

Hobbi hoki felnőtteknek: 2020. január 4-től minden héten szombaton délutánonként, 90 percben amatőr jégkorongos szabadidős programot hirdettünk.

Bővebb információ és jelentkezés a facebookon:

Tatabányai Polipok Hockey Club | Facebook

Munkatársak

Rozgonyi Gergely – szakosztályvezető

Telefon: 06-30/564-83-87
E-mail: info@ptse.hu

Facebook: https://www.facebook.com/TatabanyaiPolipokHc/

Edzőink

Rozgonyi Gergely – B licenszes edző

Csíki Zoltán – B licenszes edző

Németh Krisztina – LTP edző

Pécskay Tibor – LTP edző

Bemutatjuk Edzőinket:


Csíki Zoltán: (Rövid CV tőle magától)

“1995-ben születtem Csíkszeredán. 5 évesen, 2000-ben kezdem hoki edzésekre járni. 2010-ig játszottam Csíkszeredában. Majd még mindig utánpótlás korosztályban a Fradi, a Fehérvár és a Debrecen csapataiban játszottam. 2014-2016 között az Erste Ligában hokiztam. Majd ezután két évet a patinás Corona Brassóban. Brassó után ismét Magyarországra hozott az utam, a KMH-hoz. Jégkorongos pályafutásom alatt voltam magyar bajnoki bronzérmes, aranyérmes a román bajnokságban, utánpótlás korosztályban, az U18-as világbajnokságon szintén bronzérmet szereztünk a csapattal.”


Jellemző Zolira a tömör összefoglaló. Épp ennyire tudja az edzéseket is összesűríteni. Tömény, izmos, koncentrált edzések jellemzik az ő edzéseit. Mindjárt az első találkozáson a Magyar Sportok Házában igazán komoly kihívással találta szembe magát. A Polipok szakmai vezetésével. Aztán egy élete, egy halála, ennél nehezebb feladattól sem futamodott meg, így belevágott. Először görkorcsolyás edzéseken, az akkor még romos, felújítás alatt álló épület árnyékában. Aztán pedig a jeges edzéseken. Őt sem kíméltük, igaz nem is igényelte. Az U14-es korosztályt kapta. Három hónapra volt szüksége, hogy 3-5 évet behozzon a csapattal. És megcsinálta! Hihetetlen teljesítményt tudott kihozni a csapatából. Látja bennük, azt, amit ők maguk sokszor nem. És bár néha megjárta a poklot egy-egy meccs-torna során, mindig újra építette magát és a csapatot. Hétről-hétre látszott a fejlődés. És az egyik legszebb pillanat az volt, amikor az U14 csapat megnyerte a hazai tornát, és a gyerekek ragyogva jöttek le. Olyat értek el, amit előtte soha. Nyertek. Nem egyszerűen meccset- ez sem volt megszokott, hanem tornát. Történelmet írtak. Hitt bennük, hitet adott nekik, és persze hokis tudást. Ráadásul a 3×3 felnőtt csaptunk egyik fontos tagja! Zoli a curling szakosztályunk egyik sikeres sportolója. Igazi multifunkciós sportoló-edző-ember.

 

Ha úgy gondolod, hogy szeretnéd őt edződnek, gyereked edzőjének, csapattársadnak, várunk edzésre. 

Bármikor is kapcsolódsz be hozzánk, az edzéseket nagy rutinnal és komoly versenysport múlttal rendelkező, magasan jegyzett edzőink segítenek.  Zoli és Gergő és Tibi várnak. Kik jöhetnek? Szinte mindenki. Várunk a klasszikus utánpótlás korosztályokba, de a felnőtt csapatainkba is várjuk az érdeklődőket. Azokat is, akik már próbálták a hokit, és azokat is, akik most kezdenék. Nemcsak fiúkat, hanem lányokat is. Az őszi szezontól lesz önálló lány csapatunk, női U25 csapatunk is. Jelentkezni tudtok a Facebook oldalunkon keresztül, vagy mailben: info@ptse.hu, de akár telefonon is.