PTSE TATABÁNYA

Jégkorong

Bemutatkozás

Sport és szenvedély penge élen

Tatabánya nem tartozik a jégkorong klasszikus helyszínei közé. Ennek ellenére az 1980-as években már volt egy OB II-es csapatunk, Tatabányai Polipok néven, majd hosszú szünet után kb 30 évvel később 2012-ben a Polipok U8-10 utánpótlás korosztályokkal ismét életre kelt. Mostanra- 2021- sok nagy meccsen vagyunk túl, és a kezdeti kettő korosztály helyett már öt korosztály amatőr sportolói játszanak, edzenek hétről hétre az otthonunkat adó Tatabányai Műjégpályán. A Magyar Jégkorong Szövetség hivatalos verseny kiírásában szereplő játékosok mellett lehetőséget biztosítunk hobbi sportolóknak is, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

A hivatalos kiírás programjait és a hobbi programokat az eseményeknél, illetve a Facebook oldalunkon lehet követni.

https://www.facebook.com/TatabanyaiPolipokHc

Csapataink

U8- 2013. január 1- 2015. december 31. között született gyerekek
U10- 2011. január 1- 2012. december 31. között született gyerekek
U12- 2009. január 1- 2010. december 31. között született gyerekek
U14- 2007. január 1- 2008. december 31. között született gyerekek
U16- 2005. január 1- 2006. december 31. között született gyerekek

A 16 év feletti korosztályok képviselőit a felnőtt hobbi csapatunkba várjuk szeretettel. Infókért keressetek minket az elérhetőségeinken.

Korisuli-Hokisuli, Hobbi hoki

Senki sem születik korcsolyával a lábán. A korcsolyázás, azon belül is a jégkorong egy különleges sport. Hogy az apróbb és nagyobb koris fortélyok igazán jól menjenek szükségesek a biztos alapok. Ezeket tanítják szakképzett és tapasztalt oktatóink a korisuli foglalkozásokon. Ovis kortól egészen felnőtt korosztályokig. Tudás és korosztály szintekre bontva. Ha valaki kedvet érez a jégkorongozáshoz azok mehetnek tovább a hokisulinkba néhány alapozó órára, és onnét tudnak a haladók edzéseibe becsatlakozni. Akik már tudnak korcsolyázni, azoknak az edzőink megtanítják, hogyan kell a korongot terelgetni, hogyan kell gólt lőni, vagy akár kivédeni. Akik pedig még csak most tanulnának korizni, azokat pedig korisulinkba várjuk.

Hobbi hoki felnőtteknek: 2020. január 4-től minden héten szombaton délutánonként, 90 percben amatőr jégkorongos szabadidős programot hirdettünk.

Bővebb információ és jelentkezés a facebookon:

Tatabányai Polipok Hockey Club | Facebook

Munkatársak

Rozgonyi Gergely – szakosztályvezető

Telefon: 06-30/564-83-87
E-mail: info@ptse.hu

Facebook: https://www.facebook.com/TatabanyaiPolipokHc/

Edzőink

Nagy Richárd – B licenszes edző
Rozgonyi Gergely – B licenszes edző
Csíki Zoltán – B licenszes edző
Németh Krisztina – LTP edző
Pécskay Tibor – LTP edző

Bemutatjuk Edzőinket:

Nagy Richárd:
1992-ben születtem, 1997-ben kezdtem járni az óvodával korizni, majd fel is vettek a Pólus Pingvinek csapatához. 2001-ben az akkori Budapest Starshoz igazoltam, 2008-ban kerültem a felnőtt csapathoz, akikkel egy bajnoki címet nyertünk. 2011-ben Dunaújvárosba igazoltam és ott is játszottam egészen 2015-ig. Ez alatt 2 bajnoki címet, 2 magyar bajnokságot és egy magyar kupát nyertünk. U18-as világbajnokságról van egy bronz és egy ezüstérmem, valamint U20-as ként egy bronz. Felnőtt válogatott tagja voltam kétszer.

 

Ha úgy gondolod, hogy szeretnéd őt edződnek, várunk edzésre. Bármikor is kapcsolódsz be hozzánk, az edzéseken nagy rutinnal és komoly versenysport múlttal rendelkező, magasan jegyzett edzőink segítenek. Polett, Ricsi, Zoli és Gergő várnak.

 

Popovics Polett bemutatkozó
Popovics Polett Nelli:

“Miskolcon születtem 1992-ben 4 évesen álltam először jégen, bátyámmal karöltve, aki akkor 7 éves volt, és korizni tanult, persze ki nem hagyhattam, Őt elcsábították hokizni engem meg jégtáncra. Egy óra után tudtam: Ez nekem uncsi, csak a hoki érdekelt volna, mint jeges sport, de akkoriban meg nem volt népszerű a női hoki. Vidéken meg pláne, édesanyám szerette volna, ha valami lányosabb sportot választok, és lányokkal edzem. Maradt a röpi, kosár, úszás, tenisz, tánc és meg kitudja mi, de nem engedtem el. Így csak 16 évesen kezdtem hokizni a miskolci női csapat alakulásakor. Játszottam én is több csapatban. ESMTK, KMH, jelenleg MAC és DVTK. Mindegyik csapattal eggyel csúsztunk le mindig a dobogó legfelső fokáról. A válogatottság a kései kezdés miatt nekem nem jöhetett össze, ettől függetlenül nem tudtam és nem akartam elszakadni a jégkorongtól. A sport iránti rajongásom mellett a gyerekek szeretete a másik fő motiváló tényező az edzősködésben. Édesapám táborvezetőként dolgozik 4 éves korom óta, így mondhatni ott nőttem fel, belenőttem a gyerekekkel való foglalkozásba. Ezt az MJSZ Gyere hokizni roadshow-k során is hasznosítottam, amikor az országot jártuk és a legkülönbözőbb helyeken a jégkorongot népszerűsítő rendezvény háziasszonyaként a gyerekeket kellet aktivizálni, bevonni a programba. Így találkoztam a Tatabányai Polipokkal is, majd egy bő félév múlva már arról beszélgettünk, hogy el tudnám-e képzelni a közös munkát.

Ő is, mi (Polipok) is el tudtuk, így Polett, vagy ahogy a „hiper” minikék hívják: Polli néni, az egyik legfontosabb csapatot kapta, a belépő szintet, az ovisokat- U6-U8 kezdőket. Nem szívesen teszünk erős kijelentéseket, de szerintünk a kezdetek a legfontosabbak. Ha ott olyan edzővel találkoznak a gyerekek, aki meg tudja szerettetni velük ezt a sportot, és az alapokat jól tanítja meg, akkor a nagyobb korosztályos edzők munkája is egyszerűbbé válik, és a kis sportolók is magabiztosan haladnak előre.

Polett rendkívül sokoldalú személyiség. Nagy példaképe lehet minden későn kezdőnek, nemcsak a lányoknak. Ne adjátok fel az álmaitokat! Tegyetek érte, és nevessetek sokat. És pláne ne szegje a kedveteket az ezüstérem 😉 Büszkék vagyunk rá, hogy a 2020/21-es szezon Női U25B bajnokságban a Miskolci Jegesmedvék színeiben ilyen szép eredményt ért el a csapatával. És örülünk, hogy a munkatársunk! A 2021/22 szezontól pedig a Tatabányai Polipok frissen alakult női csapatának egyik fontos tagja! Emellett pedig a curling szakosztályunk egyik sikeres sportolója. Mert a jég nem enged 😉