PTSE TATABÁNYA

Szakosztályaink

01.

Természetjárás

A természetjáró szakosztály a Petőfi Tömeg- és Szabadidősport Egyesület megalakulása óta létezik.

A szakosztály célja: a sportot, a mozgást, a természetet kedvelő emberek összefogása-összehozása, közösség építés, valamint a szervezeti keretek közötti működés, a város által is adható kedvezmények igénybevételével.

Tagjaink között vannak fiatalok, középkorúak, idősebb és már nyugdíjasok is. A szakosztály több, mint 100 fővel rendelkezik és folyamatosan bővül.

termeszetjaras
02.

Jégkorong

Tatabánya nem tartozik a jégkorong klasszikus helyszínei közé. Ennek ellenére az 1980-as években már volt egy OB II-es csapatunk, Tatabányai Polipok néven, majd hosszú szünet után kb 30 évvel később 2012-ben a Polipok U8-10 utánpótlás korosztályokkal ismét életre kelt. Mostanra- 2020- sok nagy meccsen vagyunk túl, és a kezdeti kettő korosztály helyett már öt korosztály amatőr sportolói játszanak, edzenek hétről hétre az otthonunkat adó Tatabányai Műjégpályán.

jegkorong
03.

Curling

Legfrissebb szakosztályunk, még alakulófélben van.

A curling stratégiai csapatjáték, gyakran hívják a jég sakkjának is.

A csapatok felváltva csúsztatnak 8-8 gránitkövet a 45 méter hosszú jégpálya egyik végéből a másikba, egy leginkább céltáblához hasonlító felfestett felületre, a „házba”. Mindkét csapatnak az a célja, hogy mind a 16 kő elengedése után az ő köve legyen közelebb a ház középpontjához. Az a csapat nyeri a játékrészt – az ún. „endet” -, akinek ez sikerül, és annyi pontot kap, ahány köve közelebb van a ház középpontjához, mint az ellenfél legközelebbi köve.

curling3