.

2014/2015 évadzáró

Belépés   

E-mail:

Jelszó:

MMA

MI IS AZ MMA?

12 évbe tellett a vegyes harcművészetek (MMA) számára, hogy azzá a sporttá váljon, amit ma megtestesít. 1993 novemberében született egy fizetős (pay-per-view) műsorként. Ez az egykor renegát harcos verseny a pusztaökölharc és a bizarr show ötvözetébő alakult át egy érett közkedvelt (mainstream) sporttá. Nincsenek többé nindzsák; a mai modern MMA a sportolók egy új "fajtáját" mutatja be, akik tapasztaltak az ütésben, birkózásban és a kondicionálásban is egyaránt. A sportolók hozták létre az MMA-t és fejlődtek ki a sporttal párhuzamosan. Harcosok, mint Georges St. Pierre és Anderson Silva ugyanúgy értenek a feladásra való kényszerítéshez (submission), mint a K.O. ütések végrehajtásához.

MMA (Mixed Martial Arts)

magyarul kevert harcművészetek korunk legnagyobb érdeklődéssel fogadott, legdinamikusabban fejlődő full-contact küzdősport szabályrendszere, melyben a versenyzők komplex formában alkalmazzák a jiu-jitsu, judo, karate ökölvívás, kick-box, birkózó és egyéb technikákat taktikai vagy stratégiai céllal. Az MMA őse már az ókori görög olimpiákon is létezett pankráció néven.
MMA-nak nevezik azokat a sporteseményeket, melyek során a harcosok álló-, földre vitel-, és földharcban is küzdenek egy nagyon sokat megengedő szabályrendszerben.

A Wendigo MMA Team Tatabánya Szakosztályról

Csapatunk 2012. év elején alakult, baráti társaság hobbi edzéséből! Hamar kiderült, hogy többet akarunk és többre van szükségünk! A sportolást garázsban kezdve hamar egy speciális edzőteremben folytattuk!

Csatlakoztunk a tatabányai Petőfi Tömeg-és Szabadidősport Egyesülethez, majd megalakítottuk saját szakosztályunkat, a Wendigo-t! Közös sporttevékenységgel kapcsolatos megjelenéseink is fejlődést hoztak

A létszám a hír elterjedtét követően gyorsan gyarapodott, és év végére a Magyar MMA Szövetség tagjaként büszkélkedhetünk!

Decemberben megnyertük első versenyünk, és gőzerővel hajtunk tovább a siker útján!

Sok köszönet mindenkinek, akik nélkül ez nem jöhetett volna létre!!!

http://www.tesztoszteron.hu/emagazin_05_120_MMA_hibak.php

http://www.ketrecharcos.hu/aktualis/hogyan-valj-ketrecharcossa

http://www.ketrecharcos.hu/fightclub/mi-is-az-mma

http://www.youtube.com/watch?v=Mkc_K_ClNO4


wendigoteam@freemail.hu