PTSE TATABÁNYA

Csákányospuszta, Turistaház

Bemutatkozás

Kedvelt turista célpont

A helyi iskolák/óvodák nagy részében már ismert, sok osztálykirándulás / oviskirándulás kedvelt célpontja. Közel a városi infrastruktúrához, ugyanakkor teljesen azon kívül. Valóban az erdőben található. A gyerekek, fiatalok és az idősebb korosztály itt minden külső ráhatás nélkül is élvezettel használják az erdő nyújtotta lehetőségeket. Óvodásoknak tervezzük a manó út kiépítését nyár végéig, hogy még a jó időben kipróbálhassák a játékos kalandutat.

Turistaházunkban a klasszikus túra szállás igénybevételén túl már megszálltak edzőtáborozók, kiránduló iskolások, de szerveztek már ide esküvőt és születésnapi bulikat is, vagy éppen csapatépítőt. Igyekszünk rugalmasan állni a vendégek kéréseihez. Akár további ötletekkel segíteni a további élményekkel teli időtöltést is.

Bővebben árakról, foglaltságról: info@ptse.hu

 

Covid 19 - Biztonsági intézedések

Mit tesz a turistaház a szállóvendégeink biztonsága érdekében?

– Törekszünk arra, hogy Önök és kollégáink a lehető legkevesebbszer kerüljenek személyesen kontaktba.

– Visszaigazolás kiküldésekor minden információt megosztunk Önökkel, ezért kérjük vendégeinket, hogy a házba érkezés előtt küldjék vissza a vendéglistát.

– A turistaház vendégeire is érvényes, hogy zárt térben a maszk viselése kötelező. Felhívjuk a figyelmét arra, hogy a turistaház kulcsos házként üzemel, így egy esetleges ellenőrzés során a felelősség a vendégeket terheli.

– A gyakori érintésű felületeket rendszeresen fertőtlenítjük.

– A mosdókban a szappanokat fertőtlenítő hatású szappanokra cseréltük.

– Közösségi tereinkben a természetes szellőztetést részesítjük előnyben.

Térkép a turistaházhoz

Na-Túra Kódex

A kirándulásra, természetjárásra készüljünk fel, s előre készítsük el mindazt, amit magunkkal akarunk vinni!

Öltözetünk praktikus legyen, így elkerülhetjük a terep és az időjárás kellemetlenségeit! (Nem létezik rossz idő, csak rosszul öltözött természetjáró.)

Az autót, motort hagyjuk a parkolóban, erdőszélen, aztán bóklásszunk gyalogosan tovább!

Ne éktelenítsük el a természet szépségeit szeméttel: a hátizsákban visszafelé sem foglal több helyet, mint a kirándulás elején!

Tüzet csak az erre kijelölt helyen gyújtsunk, és távozás előtt ellenőrizzük, hogy elaludt-e!

A szabadban alkalmazkodjunk a természethez! Ne zavarjuk annak nyugalmát hangos, gondtalan magatartással!

Források, patakok vizét ne szennyezzük! Ugye semmit nem mosunk, mosogatunk bele az élővízbe? A természet és az ott élők innák ténykedésünk levét!

Ha természetjárás, kirándulás közben madárgyűrűre bukkanunk, küldjük el a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület címére!

Hagyjunk úgy mindent a természetben, ahogy találtuk: fordítsuk vissza a felfordított követ, dobjuk vissza a tóba a kirántott hínárt!

Mindig a kijelölt úton haladjunk, ne vágjunk át a földeken, erdőn, gyepeken!

Ne hagyjunk árulkodó jeleket, amelyek a fészkekre, vackokra felhívhatják emberek vagy állatok figyelmét!

Védett fajok minden fejlődési formája, minden körülmények között védett!

Fokozottan védett területek látogatásához, illetve védett területeken való sátrazáshoz kérjünk engedélyt az illetékes természetvédelmi hatóságtól!

Az összes forrás, barlang, víznyelő védelem alatt áll!

Ne áruljuk el akárkinek, ha valahol érdekesre bukkantunk. Sokszor igaz az a mondás, hogy a titok, mihelyt két ember tud róla, nem titok többé.

Gyűjtés helyett inkább fényképezzünk!